Drumetii

Drumeții pe munte la sfârșit de săptămână, sau în concediu.

Iată câteva din traseele sau obiectivele turistice care sunt la ”o aruncătură de băț”:

  • Peştera Dâmbovicioara este situată în partea de sud a Masivului Piatra Craiului, în versantul stâng al văii Dâmbovicioara (afluent al Dâmboviţei), la 1 km nord de satul Dâmbovicioara, judeţul Argeş. Peştera s-a format datorită acţiunii apelor pârâului Dâmbovicioara, care au tăiat în calcarele de vârstă jurasică ale Masivului Piatra Craiului.
  • Cheile Dâmbovicioarei sunt o componentă însemnată a celui mai mare complex de chei din țară (cel axat pe Dâmbovița și afluenții săi), care însumează peste 20 de chei, cu o lungime totală de peste 30 km. Adâncirea pârâului Dâmbovicioara în calcarele jurasice ale Pietrei Craiului a generat un sector de chei lung de peste 8 km, cu aspectul unui veritabil canion, tăiat în stiva de roci a podurilor calcaroase din partea terminală a masivului.
  • Parcul Național Piatra Craiului este situat în raza județelor Brașov și Argeș, respectiv a localităților Zărnești, Moeciu, Rucăr și Dâmbovicioara, incluzînd masivul Piatra Craiului și o zonă cuprinzând Cheile Dâmboviței și Cheile Ghimbavului. Situat în Carpații Meridionali, parcul cuprinde masivul de circa 25 km lungime între Zărnești și Rucăr, fiind delimitat de culoarul Bran-Rucăr și râul Dâmbovicioara la est și sud-est, de râurile Dâmbovita și Tamaș la est și de râul Bârsa la nord. Accesul în masiv se poate face fie prin Plaiul Foii sau prin Curmătura.